ROTA ÖZELLİKLERİ:

Yol durumu: Asfalt, Toprak

Rota türü: Bisiklet

Rota seviyesi: 2 Orta

Rota durumu: 12 Ay Açık

Mesafe: 12.7 KM

Zaman: 3 Saat, 15 Dakika

Hız: 4.0 km/h

Min.Yükseklik: 33 m

Tepe Noktası: 403 m

Çıkış: 554 m

İniş: 187 m

Maksimum Eğim: 30%

Ortalama Eğim: 6.2%

 

Rotayı İndir:

KML İndir KMZ İndir GPX İndir

AKTİVİTELER:

Karagedik – Çenger Maden Yolu:

Karagedik Mahallesi’nde AN11 rotasının 20 numaralı tabelasından ayrılarak başlayan rota AR30-6 numaralı tabelaya kadar eski dekovil hattının güzergahını izler. Daha sonra yeni açılan orman yollarını takip ederek AR29 numaralı ara rota ile birleşir. Bu rota batı yönünde takip edildiğinde Çenger Mahallesi’ne ulaşır. Maden çalışmaları ve sel hasarı sebebi ile kısmen bozuk zeminler ile karşılaşabileceğiniz rotanın AR30-7 numaralı tabelası yakınlarında dekovil hattının geçtiği tünel vardır.

Maden Yolu: Krom ve manganez madenleri açısından zengin olan bu bölgede birçok maden ocağı bulunur. XIX. yüzyıldan itibaren Fransız maden şirketleri tarafından işletilen madenlerden çıkan cevheri nakletmek için XX. yüzyılda rotanın geçtiği vadi içinde bir dekovil hattı inşa edilmiştir. 1950’li yıllara kadar kullanılan bu hattın geçtiği güzergahta maden imtiyazlarının Türk Hükümeti’ne devrinden sonra kamyon kullanımı için yol açılmıştır.

İkmal Noktaları

Antik Pedal Projesi hedeflerine uygun olarak, kırsal kalkınmayı teşvik edecek nitelikte tarihi, kültürel, doğal ve sportif değerler içeren ve özellikle kırsal alanlardan oluşan Ana ve Ara Rotalar ile ilişkili “İKMAL [Kontrol] NOKTALARI” belirlenmiştir. “İKMAL [Kontrol] NOKTALARI” Fethiye, Letoon Yarımadası, Kayaköy, Ölüdeniz, Kirme, Alınca, Dodurga, Bel (Yediburunlar), Karadere, Kumluova, Saklıkent, Yaka, Girmeler, Seydikemer, Ören, Ortaköy, Üzümlü, Nif, Karacaören, Gökçeovacık, İnlice, Yanıklar, Kocaçalış, Çalış olarak belirlenmiştir.

Acil Durum Çıkış ve Tahliye Noktaları

Bu çalışma neticesinde, orman yollarında yangının ve rüzgarın yönü belli öngörülemeyecek olması nedeniyle “Acil Durum Çıkış ve Tahliye Noktaları” koordinatlarıyla önerilememektedir. Yine de rotaların kesin kabulü yapıldıktan sonra, Fethiye ve Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü’nün önerileri doğrultusunda ana yola en yakın çıkış noktaları olarak süreç içinde “Acil Durum Çıkış ve Tahliye Noktaları” belirlenebilecek ve yetki alanlarına göre Proje iştirakçileri ve diğer kurumların görüşleri doğrultusunda uygulamaya dahil edilebilecektir